HTML

EZ Parkolók info

Az EZ Parkolók Kft. életéről, hírleveleiről.

Friss topikok

Linkblog

Parkolunk, de hol? EZ Parkolók 2011 09 20

2011.09.20. 12:13 EZ Parkolók Kft.

Egyre nehezebb parkolóhelyet találni.

Gyakori látvány, főleg csúcsidőben, hogy az autósok szinte már-már ütik egymást egy jó utcai parkhelyért, miközben a pár méterre levő mélygarázsban, parkolóházban több száz üres hely van.

Vajon miért van ez?

 

A magyarok többsége még nem szeret közösségi garázsban parkolni.

„A garázsban vagy utcán kérdése alapvetően praktikusságról szól: az ember mindent a lehető legkevesebb energiaráfordítással szeret megoldani.

Néhány üdítő kivételtől eltekintve - sok parkolóházban keskeny és meredek le- vagy feljárón kell behajtani, előfordul, hogy sötét van, szűkek a helyek így gyakran csak többszöri tolatással sikerül a két vonal között megállni, a szomszéd könnyen meghúzhatja a kocsim fél oldalát – leginkább ez a kép él bennünk a parkolóházakról.

Kint az utcán nincsenek ilyen gondok, "megállok, fizetek és megyek a dolgomra.”

Az utcai parkolás egy sajátságos dolog.

„A fizető parkolóhelyek jelentős részét ugyanis nem klasszikus parkolásra használják a lakók, hanem a köztereken tárolják az autóikat, mivel nincsen elég mélygarázs, ahol megfizethető áron elhelyezhetnék őket. A főútvonalakon ingyenesen lehet várakozni, ami egy joghézagnak köszönhető: habár a főváros jelenleg érvényes rendelete értelmében a főútvonalak is a parkolási övezetek részei, ezek nem kerületi, hanem fővárosi gondozásban állnak és itt nincsenek parkolóórák kihelyezve. A kerületi gondozásban lévő mellékutcákban a fizető parkolóhelyek kihasználtsága a teljes kerületre vetítve, többéves átlagot figyelembe véve kb. harminc százalék. Ez első hallásra meglepően alacsonynak tűnhet, azonban meg kell vizsgálnunk egyfelől a területi, másfelől az időbeni eloszlást, és így máris egészen más képet kapunk. A kerület „alsó részében”, azaz a János Kórház, Széll Kálmán tér, Alkotás út, Városmajor utca által határolt területen lényegesen magasabb az arány, a hetven, nyolcvan százalékot is eléri, míg az ezen kívül eső területeken csupán tíz-tizenöt százalék. A munkanapok sajátságos jellemzője, hogy az agglomerációban lakó, Budapesten dolgozó jelentős számú munkaerő a kerületünk határán, a nem fizető részben áll meg gépkocsijával, ahonnan tömegközlekedéssel megy tovább. A napi nyolc-tíz órát itt pihenő autók akadályozzák a környéken lakókat.”

A parkolóházban nagyságrenddel kevesebb a gépkocsi- feltörések, lopások száma, mint az utcán. Mindenki eldöntheti tehát, mi számára a szimpatikusabb.

Eme problémán kíván segíteni az EZ Parkolók, ahol hét belvárosi parkolóházból négyben lehet kedvezményes áron parkolni 6. kerületi érvényes lakossági matricával.

További parkolóházzal bővül eme szolgáltatás. 2011 október 1-től már az     Opera Parkolóház is várja a lakosságot és hihetetlenül kedvezményes, promóciós áron vehetik igénybe a környéken lakók.

http://operaparkolo.mlap.hu

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezpark.blog.hu/api/trackback/id/tr53240622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása